2020

2020-03-31:
Vi behöver er hjälp! Just nu arbetar vi med att skapa en sida med godkända färger på Russkiy Toys. Så nu söker vi bilder med bra kvalité på Russkiy Toys, med godkända färger enligt rasstandard som vill representera just sin färg. Både släthår och långhår. Önskvärt är bilder på hundar ståendes från sidan alternativt snett framifrån, så färgerna syns ännu tydligare. Man behöver inte vara medlem, alla är välkomna med bidrag, m
aila dem till sekr@srtk.se Tack på förhand! (Vi använder gärna övriga inkomna bidrag till hemsidans sidor framöver).

2020-03-02:
Nytt för året är vår utställningskalender, tack Annika! I utställningskalendern är allt samlat med datum, plats och domare. Smidigt! :) 


Kallelse till årsmöte för Svenska Russkiy Toyklubben

Datum: 2020-02-16, Tid: 15.00
Plats: Norra Stockholms Hundcenter
Ritarslingan 2 (ingång Leverantörsvägen 19) 187 66 Täby

Dagordning
Alla hälsas välkomna
Årsmöte
Bensträckare
Mingel & fika samt utdelande av diplom

Var snäll och skicka anmälan till sekr@srtk.se om vilka och hur många som kommer så vi har möjlighet att förbereda att fika m.m räcker till alla. De som önskar få sina diplom skickade mailar till: sekr@srtk.se Motioner behöver vara styrelsen tillhanda tre veckor innan aktuellt årsmöte och skickas till Annelie Cederlöf, Flaxenviksvägen 56, 184 63 Åkersberga. Förslag till valberedningen skickas till: valberedning@srtk.se VÄLKOMNA


Är du nyfiken på rasen ? Missa då inte detta !

Årets största hundevenemang och sista utställning går av stapeln 13 och 14 december 2019 på Älvsjömässan i Stockholm. Där kommer även SRTK med en hel del medlemmar att vara på plats för traditionellt gemensamt knytis, rasmonter och ingå i rasparad. Läs mer på www.skk.se 


Fr o m nu kan de Russkiy Toys som redan fått eller får diagnosen Vitreusprolaps innan 8 års ålder och som sedan dessutom bidrar med ytterligare undersökning igen efter 8 års ålder, sponsras med 300 kr av klubben som tack för sitt engagemang. Erbjudandet gäller alltså hundar över 8 år som tidigare fått diagnosen och som sedan undersöks igen efter de fyllt 8 år. 

Läs mer under knapp Rasen, sedan klicka på Hälsokällan.


Domarträff 19-10-01

Rasklubbarna för Russkiy Toy och Prazsky Krysarik har sedan en tid haft en gemensam önskan om att ordna en domarträff med syfte att tydliggöra skillnaderna mellan raserna, vilket vi är mycket stolta att kunna berätta har genomförts. 

Intresset för temat ”Russkiy Toy & Prazsky Krysarik” var glädjande nog mycket stort då hela 20 st exteriördomare kom!

Kvällen inleddes med god mat och tända ljus i en härlig avslappnad atmosfär där det erbjöds att få se, klämma, känna och diskutera likheter och olikheter mellan raserna. Diskussionerna var livliga, inte minst kring vad som är ”rätt” typ för respektive ras. 

En grundläggande skillnad mellan raserna är att RT ska vara tydligt elegantare än en PK som i sin standard beskrivs som en hund med substans. Även huvudformen ska skilja sig åt, PKs huvud beskrivs som päronformat medans RTs huvud beskrivs som kilformat och ska uppfattas som litet i förhållande till kroppen. Öronansättningen är även det en tydlig skillnad mellan raserna. PKs öron ska vara ansatta långt bak på skallen medans RTs öron ska vara högt ansatta och även stora, denna skillnad har en betydande roll när det kommer till ett ”typiskt” uttryck. Överlinjerna skiljer sig åt då PK ska ha en jämn överlinje medans det på RT är önskvärt med en överlinje som svagt sluttar från manke till svansansättning.

Det blev tydligt denna kväll att det är en utmaning att döma dessa raser och att det gäller att domaren gjort sin läxa ordentligt innan utställning. Stort tack till alla som ställde upp med sina hundar och till övriga som gjorde den här kvällen möjlig!PM till SRTK rasspecial 2019. Arrangör Minigruppen


Prova på Rallylydnadsträff 19-07-31  kl.18.00🐾10-07-31

SRTK har bokat Stora Hallen på Norra Stockholms Hundcenter, Arninge, för sina medlemmar.

Onsd 31/7, kl 18-19. Medlemskap löses online: http://srtk.se/Klubben/Medlemskap/

Kom och ha kul, testa lite Rallylydnad, träffa andra Russkiy Toys och deras människor. Träna lite, träna mycket eller ingenting alls. Socialisera valpar, ordna kennelträff eller bara var med och russkiy-Toy-mingla. Det går utmärkt att bjuda in de som är nyfikna på rasen att komma och kika.

Vill du läsa på om Rallylydnad innan du kommer – då hittar du allt du behöver på SBKs hemsida: https://www.brukshundklubben.se/
Regler för att vistas i hallen samt vägbeskrivning hittar du på hallens egen hemsida Norra Stockholms Hundcenter: http://norrastockholmshundcenter.se/traningshall/

Träffar av varierande sort är mycket uppskattade och fler aktivitetsombud spridda i vårat land efterfrågas. Känner du för att berika russkiy-toy-folket med att hitta på något kul så är du varmt välkommen att höra av dig till Tina, kassor@srtk.se

Vi ses i Arninge !
Hälsningar Tina Hyytiäinen, Aktivitetsombud Stockholm, SRTK.Svenska Russkiy Toy-dagen infaller 12 juni varje år och firas av en del enskilt och av andra tillsammans i form av en promenad eller liknande och de som är nyfikna på rasen är varmt välkomna också! Håll utkik på klubbens faceboksida för mer info.Kallelse till SRTK´s ordinarie årsmöte sö 24/3 

Datum: 19-03-24

Tid: Kl 12.00

Plats: Svenska Kennelklubben, Stockholm
Rotebergsv 3, 192 78 Sollentuna

Dagordning enligt stadgarna.

Guidad visning av Skk´s museum och temarum, samt utdelning av diplom till de vinstrikaste hundarna 2018 enligt klubbens topplistor. Det bjuds på bubbel, tilltugg mm så anmäl erat deltagande till sekr@srtk.se så vi kan beräkna och förbereda dagen på bästa sätt.

Motioner som medlem önskar framföra till årsmötet ska vara skriftliga, underskrivna och styrelsen tillhanda senast 3 veckor innan årsmötesdagen, sänt till SRTK, A. Cederlöf, Flaxenviksvägen 56, 184 63 Åkersberga.

Valberedningen mottager förslag till styrelsesammansättning. Sammankallande i valberedningen är: Helena Eklund Lindvall Bivägen 6 733 93 Sala lindvallslena@hotmail.com

Missa inte föreläsningen dagen innan, lö 23/3 som är gratis för SRTK medlemmar.
Läs information om föreläsningen nedför detta inlägg

Väl mött hälsar styrelsen, SRTK


 

FÖRELÄSNING 

Föreläsare: Eva Hertil, veterinär och specialist med mångårig erfarenhet och specialisering av ögonsjukdomar. 
Datum: lördag 23 mars 2019 Tid: kl. 12.00 - 18.00 
Plats: Svenska Kennelklubben, Stockholm Rotebergsvägen 3 192 78 Sollentuna
Pris: Gratis för SRTK medlemmar, icke medlemmar 500 kr, lunch & fika ingår
* Betalning för icke medlemmar: 236-9809 ( bankgiro )
* Anmälan göres av samtliga: sekr@srtk.se
Sista dag för betalning samt anmälan är 1 mars 2019
VÄLKOMNA hälsar SRTK !


Februari 16/2 2019


FÖRELÄSNING 23/3 2019 

ÅRSMÖTE 24/3 2019Januari 11 / 1    2019


VAR MED OCH SKRIV HISTORIA !

För första gången i världshistorien anordnas Bowling för Russkiy Toys! Två- och fyrbenta i alla åldrar är välkomna att tillsammans inleda 2019 och det är alltså pälskamraterna som ska Bowla ! Hund-bowling-instruktör kommer att finnas på plats och vägleda oss :)Medtag gärna mat, dryck & ett glatt humör. Tänd grill i kåtan & många skratt finns på plats.

Plats: Grillkåtan i Svanå (Västerås)
Datum: 2019-01-12
Tid: l. 15.00 – 17 ( el så länge vi vill )
Klädsel: Bekväm
OSA senast 11/1 till: hund@funestig.net

Fullständig adress är:
Grillkåtan i Svanå
Tallbacken Svanå 16 
726 92 SKULTUNA

Medlemskap löses enkelt online på klubbens hemsida: www.srtk.se
VÄLKOMNA !

 

 

RUSSKIY TOYTOPPEN 2018 
Medlemsmöte 18-12-09  i samband med Svensk Vinnarutställning - 2018 

 

ÄR TYVÄRR INSTÄLLT ! 
Detta pga för lågt antal intresseanmälningar.

 

Däremot anordnas enligt tradition ett gemensamt KNYTIS vid ringside efter att vår ras bedömts. Dryck, fat, skedar och servetter kommer att finnas. Vi ser fram emot att även i år få sätta tänderna i medlemmarnas diverse mumsiga bidrag.
 
Väl mött önskar Svenska Russkiy ToyKlubben, SRTK !

 

***

 

Medlemsmöte SRTK 2018-12-09

 

I samband med Svensk Vinnarutställning -18 kallar SRTK till ett medlemsmöte.

 Året närmar sig sitt slut och vi har snart årets sista utställning framför oss där det verkar bli ett stort antal medlemmar som planerar att deltaga vilket ger ett utmärkt tillfälle att ses fysiskt och diskutera ett viktigt ämne - SRTK. 

 För att rasklubben ska kunna leva vidare behövs det fler medlemmar som ställer sig till förfogande för att engagera sig både i rasklubbens arbete samt annat smått o gott som t ex rasspecial, rasmonter, träffar mm mm. Listan kan göras lång på div önskemål och idéer som inkommer från medlemmar, vilket är mycket trevligt, men listan på medlemmar som kan tänka sig arbeta är kort. 

 Vi behöver gemensamt diskutera om det finns ett intresse att rasklubben behövs eller ej och utifrån det börja förbereda inför kommande årsmöte våren -19, redan nu.

Tid: 07.30, med reservation för ändring till senare tid samma dag.Plats: Sushi-restaurangen, Stockholmsmässan, med reservation för ev ändring till annan plats, dock i samma byggnad, denna dag.
SRTK vill bjuda på morgonfika och behöver beräkna sina inköp, så du som planerar att deltaga bör skicka ett mail till sekr@srtk.se och bekräfta att vi ses. Varmt välkommen !
Efter mötets avslutande har vi resten av dagen kvar som då bla består av trevlig shopping, att bemanna klubbens rasmonter och representera rasen, deltaga i rasparaden, få vår ras bedömd i rasringen och efter det kommer det att bli knytis. Vi ser fram emot att träffa er alla och en trevlig helg!

 

 Med vänliga hälsningar

SRTK/Svenska Russkiy ToyKlubben

 

Likt de flesta tidigare år så kommer det även i år bli en rasmonter i samband med årets största och sista utställning på Älvsjömässan, Stockholm 08 dec och 09 dec.
Håll utkik på klubbens facebooksida där det kommer att erbjudas platser och då kunna få vara med och ha svinkul rent utsagt, bemanna montern, representera klubben, rasen, ge allmänheten info om vår härliga ras, dock med både begränsat antal platser/ biljetter för både människor och hundar, så missa inte detta  <3 

Huvudsponsor för Svenska Russkiy Toy Specialen 2018: Hills PetNutrition

 Rasspecial 2018-08-26


Paddleboard för Russkiy Toys 


Ryska Posten online 

Årets första utgåva av Ryska Posten finns att läsa för alla men resterande medlemstidningar kommer endast vara tillgängliga för betalande medlemmar och åtkomst till dem kommer att ske via lösenord under knappen RYSKA POSTEN. Lösen kommer att mailas ut till medlemmarna.


Inom kort publiceras Ryska Posten 2 men än finns tid för att bidra med någon händelse, berättelse etc. Maila ditt bidrag till: ryskaposten@srtk.se

Tack på förhand till alla som delar med sig och bidrar till att klubben och tidningen hålls vid liv.


Vi firar Svenska Russkiy Toy Dagen 2018. 

Samling kl 18 vid Stora Skuggans 4H-gård, Frescati, Sthlm.

 Har du Russkiy Toy, är nyfiken på rasen, vill ordna kennelträff denna dag i gemenskap med andra osv. Vi går gemensam promenad. Välkomna !Rasspecial 2017


Svenska Russkiy Toy Dagen 2017

Medlemstidningen Ryska Posten i pappersform, var uppskattad av de flesta när den landade i brevlådorna under ett års tid, men röstades bort av medlemmarna pga ekonomiska skäl.

Rasmonter 2016

SRTK-KNYTIS 2016

 

 


Läs mer på klubbens facebooksida där info om detta & allt möjligt uppdateras löpande

Massa roligt och intressant har hänt under SRTK-åren som gått men tyvärr saknas information och bilder. Vi arbetar på att fylla på med det så kika gärna in snart igen. 

2015


Föreläsning

Anastasia Pogrebinsaya, RU


2014


Domarkonferens för Russkiy Toys

Domarkompendium skapades: 

https://www.skk.se/globalassets/dokument/domarkompendium/domarkompendium-russkiy-toy.pdf

Avelskonferens 2013


Föreläsare: Moa Persson

Uppfödare av Russkiy Toys från hela Sverige samlades i Herrgårdsmiljö och bjöds på en trevlig lärorik helg.


Rasklubben SRTK bildades 2007