SVENSKA RUSSKIY TOY KLUBBEN

⭐️ SRTK´s rasspecial 2017 anordnas i samband med en "två-dagars-utställning" SDHK första dagen, sedan SKK. Vår fina rasspecial  går av stapeln den 26.e aug i Märsta och direktlänk till anmälan finns på startsidan.  VÄLKOMNA !

Trickskolan

Vill du ha kul tillsammans med din hund? 
Vill du prova på att lära din hund roliga tricks? 
Här får du förslag på hur du kan göra.

 TASS

Målet med den här övningen är att hunden ska lyfta sin ena tass. Du ska kunna styra vilken tass hunden lyfter men vilken tass du väljer är oväsentligt. Om hunden lägger tassen i din hand eller bara lyfter på tassen är inte heller av betydelse, bara hunden lyfter på ena tassen.

Många hundar använder gärna sina framtassar och det kan man så klart utnyttja. Om du sätter dig framför hunden och håller fram din hand kommer hunden med största sannolikhet förr eller senare närma sig handen med tassen. Då belönar du, hunden provar igen, fortsätt belöna och beteendet kommer oftare och oftare. Börja lägga på kommando samtidigt som hunden lyfter tassen. När hunden förstår vad den ska göra kan du säga kommandot som en uppmaning. Om hunden inte självmant lyfter sin tass kan man lyfta lite på tassen för att hjälpa den, alternativt att kittla den lite på baksidan av benet kan funka som hjälp.

LYCKA TILL! 

Pst... Skicka in din bild till aktiv@srtk.se så läggs den upp här också :)